Tak to prawda. Za oknem piękne słońce i wiosna już niedaleko.
“Optymistę spotyka w życiu tyle samo niepowodzeń i tragedii, co pesymistę, ale optymista znosi to lepiej.” Martin Seligman
Jak powszechnie wiadomo, dobre jedzenie poprawia nastrój, dlatego postanowiłam zrobić zieloną, wiosenną zupę :)
Składniki:
1 brokuł
1 por (tylko biała i jasno zielona część)
3 ząbki czosnku
bulion warzywny lub drobiowy
łyżka masła
śmietana
sól, pieprz
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy (nie musi być drobno). Por i czosnek dusimy na maśle. Wrzucamy pokrojony brokuł. Zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę i miksujemy.
Proste, a smaczne. Moi chłopcy uwielbiają ;) Smacznego!
mmmm,wyglada przepysznie.. smaka tylko narobiłas:)
OdpowiedzUsuńO miami szkoda, że zapasy warzyw się kończą a do sklepu nie chce się iść :D
OdpowiedzUsuńSmacznego!
nie lubie jakos brokuł ale to wygląda smakowicie ;)
OdpowiedzUsuńMasz rację trzeba być optymistą:) Zupa napewno pyszna:)
OdpowiedzUsuńLubię przepisy, gdzie wszystkie składniki są łatwo dostępne ;-) tak jak u ciebie :-) właśnie borykam się z brakiem pomysłu na obiad, może wypróbuję Twój :-)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
mogę się poczęstowac? :)
OdpowiedzUsuńbrzmi smakowicie :D a jeszcze groszek ptysiowy do tego lub grzaneczki mmmm...
OdpowiedzUsuńpyszna :)
OdpowiedzUsuńnarobilaś mi ochootyy
OdpowiedzUsuńwygląda smacznie :) i jak poprawiła trochę humor? :)
OdpowiedzUsuńzjadła bym sobie :)))
OdpowiedzUsuńOooo, jaka fajna zupka:D
OdpowiedzUsuńTak, idzie wiosna ! Oczy mi puchną i kicham jak szalona ; P
OdpowiedzUsuńmój mąż nie cierpio zielonego;))) ale wygląda pysznie, skuszę się i zrobię;)
OdpowiedzUsuńZachęcająca i taka ...optymistyczna:)
OdpowiedzUsuńciekawe danie, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSmakowita wiosenna zupa.
OdpowiedzUsuńAż kopara się cieszy jak się widzi taki ładny słoneczny dzionek ! :D
uwielbiam tą zupkę, jest zdrowa, pachnąca i przepyszna :-) Wpadam do Ciebie na obiadek, okej? :-))
OdpowiedzUsuńrudnicka.blox.pl
Taki dziś dzień, że chce się gotować. Ja zrobiłam Taboule. :)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Pysznie ! :)
OdpowiedzUsuń